Підвищення соціальних стандартів відбудеться вже у вересні, - Людмила Денісова
середа, 16 вересня 2015, 18:43

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав та рекомендував прийняти законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Про це повідомила народний депутат фракції «Народний фронт», Голова Комітету Людмила Денісова.

За її словами, державний бюджет, відповідно до запропонованих змін, збільшиться на 14,3 млрд грн (2,8%), а також відбудеться наближення зростання показників соціальних стандартів з 1 грудня на 1 вересня.

«Таким чином, вже з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу зросте на 13,1% і становитиме 1330 гривень, для дітей віком до 6 років – 1167 гривень; для дітей віком від 6 до 18 років – 1455 гривень. Мінімальна заробітна плата складатиме 1378 гривень, мінімальна пенсія – 1074 гривні», - сказала представник «Народного фронту».

Окрім того, Людмила Денісова зазначила, що відбудеться збільшення суми виплат сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, а також державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, батькам-вихователям та прийомним сім’ям.

За її словами, у змінах до держбюджету також передбачено збільшити видатки на фінансування програм соціального захисту, зокрема, протезування інвалідів, санаторно-курортне лікування ветеранів війни та учасників бойових дій, надання соціальної та психологічної допомоги.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua