Підвищення заробітної плати лікарів буде відбуватися кожного року автоматично, - Тетяна Донець (відео)
четвер, 26 жовтня 2017, 11:29

Медична реформа, підтримана Верховною Радою, дозволить підвищити стартову заробітну плату лікаря на 250% та значно покращити якість медичних послуг, в тому числі в сільський місцевості.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт» Тетяна Донець в ефірі одного з телеканалів.

Вона також зазначила, що реформа передбачає перехідний період до 2020 року, починаючи з якого видатки Державного бюджету на медицину мають подвоїтися.

«Це достатньо важливо, бо більше грошей – вища якість», - додала народний депутат.

У той же час, на її думку, імплементація цього закону буде досить непростою, оскільки в цьому процесі задіяна величезна кількість людей. Наприклад, станом на сьогодні існують проблеми з інтернет-мережею в сільський місцевості, яка є необхідною для запровадження телемедицини.

Крім того, представник фракції «Народний фронт» заперечила заяви окремих політиків про те, що цим законом в Україні вводиться платна медицина.

«За цим законопроектом платної медицини в Україні немає, вона заборонена. І навіть є пряма стаття у даному законі про те, що якщо державна чи комунальна лікарня буде вимагати доплати, то це кримінальний злочин. Чому досі говорять про якусь частину платної медицини - я не можу зрозуміти, тому що цього в законі просто не існує, цього немає», - наголосила Тетяна Донець.

У той же час, зазначила народний депутат, завдяки збільшенню видатків Державного бюджету на медицину, зокрема мають бути покращені амбулаторії, в тому числі у сільській місцевості, а також суттєво підвищенні зарплати медичним працівникам.

«У законопроекті самої реформи стартова зарплата лікаря буде становити 250% від середньої заробітної плати на рік на липень місяць. Якщо б це було сьогодні, то базова зарплата була б 18 тисяч гривень, а фактично сьогодні є 3-5 тисяч гривень. Завдяки тому, що прописали, що вона (зарплата лікаря. - Ред.) дорівнює середній заробітній платі на рік, то ми можемо говорити, що підвищення заробітної плати лікарів буде відбуватися кожного року автоматично», - розповіла парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua