Арсеній Яценюк: Уряд працює над тим, аби частина зекономлених від списання боргів коштів пішла на підвищення соціальних стандартів (відео)
четвер, 27 серпня 2015, 14:27

«Ми працюємо над внесенням змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік». Люди повинні відчути, що реструктуризація й списання боргів має безпосереднє відношення до кожної української сім’ї і для країни в цілому, адже 4 мільярда доларів списані з України і виключені з її боргових зобов’язань», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на позачерговому засіданні Уряду в четвер, 27 серпня.

Якщо реструктуризація буде завершена, пояснив Глава Уряду, частина коштів буде зекономлена, «в тому числі й та, яка витрачалась на обслуговування зовнішнього державного боргу».

«Зараз ми разом із Міністром фінансів і Президентом України працюємо над тим, щоби частина списаних і зекономлених коштів пішла на підвищення соціальних стандартів», - наголосив Прем’єр-міністр, додавши, що про це рішення буде оголошено окремо.

Глава Уряду доручив Міністерству фінансів України разом із Міністерством юстиції України підготувати проект закону, необхідний для завершення процедури реструктуризації: «Ми підемо до Парламенту з тією метою, щоб був проголосований відповідний проект закону, який дає можливість Україні завершити реструктуризацію на визначених умовах».

Він нагадав базові умови реструктуризації боргових зобов’язань України: «Це списання 20% боргів. Загальна сума, яка списується, – близько 4 мільярдів доларів США. Тобто ми знімаємо боргове навантаження з України і українців на 4 мільярда доларів. Ми переносимо на чотири роки всі виплати по тілу цього кредиту. Сума, яка передбачена на обслуговування державного боргу, не збільшується».

«Це умови, які жодна велика країна – не член Єврозони – ніколи не отримувала з 2000 року», - наголосив Глава Уряду. 

Арсеній Яценюк також зазначив, що Україна «випускає інструмент, який зацікавлює інвесторів в економічному зростанні й зацікавлює інвесторів у вкладанні коштів в українську економіку».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua