Після введення ліцензій на видобуток бурштину бюджет-2016 може додатково отримати 1 мільярд гривень – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 4 серпня 2015, 13:08

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту у вересні ухвалити закон щодо ліцензування видобутку бурштину, держмонополії і контролю за його видобутком, а також щодо відповідних природоохоронних заходів.

Про це Глава Уряду, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив у Міністерстві внутрішніх справ України у вівторок, 4 серпня.

Глава Уряду наголосив, що вилучені МВС України 3 тонни незаконно видобутого бурштину це - лише вершина айсберга: «Це вершина корумпованого бандитського айсберга, який знаходиться на територіях декількох областей при незаконному видобутку бурштину».

До Верховної Ради України, нагадав він, було внесено три законопроекти, мета яких – легалізація видобутку бурштину: «На жаль, Парламент не підтримав жоден з цих законопроектів».

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту у вересні ухвалити законодавство, яке вводить ліцензування видобутку бурштину: «У доходах державного бюджету на 2016 рік вже зараз Міністерство фінансів закладає плюс 1 мільярд гривень від реалізації ліцензій».

Окрім того, Глава Уряду наголосив на необхідності ухвалити закони щодо державної монополії і контролю за видобутком бурштину, а також щодо природоохоронних заходів, - адже те, що зараз відбувається на цих територіях - просто знищення навколишнього середовища».

Арсеній Яценюк повідомив, що оперативні заходи щодо боротьбою з незаконним видобутком бурштину будуть продовжуватися: «Те, що там відбувається, повинно бути жорстко пересічено, з одного боку, правоохоронної системою, що зараз виконується, а з іншого боку - економічними засобами і методами через ухвалення закону про легалізацію видобутку бурштину і про охорону навколишнього природного середовища».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua