Після Іловайська світ остаточно переконався у російській агресії проти України, - Юрій Береза
вівторок, 29 серпня 2017, 19:13

Після Іловайська світ остаточно переконався, що Україна протистоїть тотальній російській агресії.

Про це у річницю Іловайської трагедії написав у своєму блозі член фракції "Народний фронт", учасник АТО Юрій Береза.

"Після Іловайська наш народ, що коливався у своїх оцінках подій, зрозумів: Росія – це ворог, який зробить усе, щоб Україна не стала процвітаючою та єдиною країною", - наголосив він.

"29 серпня для України — не просто День скорботи і пам`яті за загиблими. Це день гніву. День прозріння. Точка відліку. Межа, за якою український народ зрозумів — ми не брати з росіянами, ми різні, спільного в нас нічого немає. Ми відділилися від російської імперії незворотньо", - підкреслив Береза.

Він нагадав, що з кінця червня і приблизно до середини серпня 2014 року Україна перейшла до рішучого і успішного наступу.

"Армія була деморалізована, проте, ми мали сильних духом добровольців у складі ЗСУ, МВС, СБУ, добробатів — близька 4000 рішуче налаштованих військовиків, готових йти в бій. Саме їхніми руками напередодні Іловайська було повернено під контроль України 70% території Донбасу", - сказав народний депутат.

"Але 23 серпня 2014 року батальйонно-тактичні групи «братньої» Росії (біля 15 000 солдатів РФ) вторглися на територію суверенної України. До цього моменту вони  обстрілювали нас по всій території зіткнення, не перетинаючи кордону. Росіяни окопувалися, чекали, стояли на позиціях і готувалися нас розстрілювати", - зазначив Береза.

"Російські офіцери, що вночі 28 серпня давали слово честі не стріляти по нас в обмін на полонених, 29-го розпочали масштабну ліквідацію нашого ударного угрупування. Ми опинилися у страшній м’ясорубці, пеклі. Були втрачені найкращі сини", - сказав він.

Юрій Береза зазначив, що були зроблені не всі висновки з Іловайської трагедії.

У зв’язку з цим він наголосив на необхідності "завершити вичищення Росії з бізнесового, інформаційного, політичного, культурного поля України"; визнати ОРДЛО територіями, що окуповані РФ; ввести з агресором візовий режим.

Крім того, завершити організаційний розгром політичних та інших структур, що лояльні до країни-агресора; до максимуму посилити кримінальну відповідальність за антидержавну та сепаратистську діяльність.

"І головне. Всі, хто розв’язав війну, приніс її на мою землю, повинні понести відповідальність. Вілкули, бойки, шуфричі, мураєви, бондаренки - вся перефарбована ватна нечисть має опинитися за гратами. А сьогодні ми маємо без гучних слів піти на могилу загиблого героя АТО або запалити свічку про пам’ять славетних українців, що поклали «душу й тіло за нашу свободу", - наголосив Юрій Береза.

Крім того, член фракції "Народний фронт" закликав власників українських телеканалів розмістити свічку пам’яті у третю річницю Іловайської трагедії.

"Три роки тому Україна втратила своїх найкращих синів. Невже вам так складно розмістити свічку пам’яті на ваших телеканалах? Скільки вам треба заплатити для того, щоб вона запалала на голубих екранах та нагадувала сім’ям загиблих про те, що подвиг їхніх синів, батьків, братів, чоловіків не забуто? Які для цього потрібні бюджети? Скажіть! Наступного року ми обов’язково скинемося й заплатимо вам", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua