Арсеній Яценюк: Щодо Медведчука не можна обмежитися санкціями. Має бути суд і обвинувальний вирок (відео)
четвер, 3 червня 2021, 23:55

«Важливо, щоби після запроваджених санкцій як тактичного кроку, кримінальне провадження щодо Медведчука - а це підозра і обвинувальний акт - були скеровані до суду, і щоб там був обвинувальний вирок», - наголосив Премєр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк 3 червня в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1».

Арсеній Яценюк подякував журналістам-розслідувачам за їхню роботу, в ході якої були оприлюднені так звані «плівки Медведчука».  «І тоді, коли я слухав ці записи – звичайно, що треба достовірність і автентичність їх перевірити відповідно до норм Кримінально-процесуального закону, – але я був вражений. Чи я сподівався, що постать Медведчука інша? Ні. Але рівень цинізму і бруду, і от такої, знаєте, пресмыкающейся перед Россией, - він тільки ще раз мені охарактеризував свої характеристики, ким він є».

Лідер «Народного фронту» зазначив, що зараз багато хто бореться з Медведчуком, але ще кілька років тому було інакше.

«Щось у 2016 році і в 2018-му я не пригадую багато політиків чи навіть значну частину ЗМІ, тому що тоді Медведчук їх скупив, які боролися проти Медведчука. У 2016 році фракція «Народного фронту» в парламенті вперше подала заяву про скоєння злочину Медведчуком. І тоді депутат Левус і депутат Висоцький виступали від фракції партії, яку я очолював, з вимогою до генерального прокурора, до Служби безпеки і до всієї правоохоронної системи розпочати кримінальне провадження по відношенню до Медведчука», - нагадав Арсеній Яценюк. 

Після цього, у 2018 році «Народний фронт» заблокував парламент з вимогою до тодішнього президента і до всіх правоохоронних органів притягнути Медведчука до кримінальної відповідальності.

«Так само у 2018 році за нашою ініціативою ми прийняли постанову Верховної Ради України про запровадження санкцій проти телеканалів, які вже Володимир Зеленський закрив на підставі цієї постанови», - додав він.

Лідер «Народного фронту» зазначив, що в цьому питанні треба віддати належне Зеленському: «Я не знаю, чим він особисто мотивувався. Але те, що він зреалізував ту постанову і той закон про санкції, який я вносив як прем’єр-міністр, в принципі, заслуговує на те, щоби сказати: так, він зробив серйозний крок».

Арсеній Яценюк наголосив, що «основне, що мав Медведчук, чим він торгував до сьогоднішнього дня, - він торгував впливом. Він торгував тим, що Володимир Путін призначив Медведчука генерал-губернатором України».

«І українські президенти, на превеликий жаль, приймали це призначення і вели дискусію з Медведчуком, замість того, щоб з Медведчуком вів дискусію генеральний прокурор, голова Служби безпеки і слідчі правоохоронної системи України», - додав він.

«Важливо, щоби після того, коли запроваджені санкції як тактичний крок, кримінальне провадження по відношенню до Медведчука, а це підозра і обвинувальний акт, були скеровані до суду, і щоб там був обвинувальний вирок», - резюмував Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua