Після того, як Путін захопив частину української території, він не заплатив реальної ціни. Зараз він має знати, що заплатить дуже високу ціну, - Арсеній Яценюк в інтерв’ю NPR
четвер, 27 січня 2022, 15:39

2014 року Путін був повністю впевнений, що він захопить Україну і українська армія відступить. Начебто українці не мають сили, сміливості та волі боротися за свою свободу. Його план провалився. Нам вдалося встояти, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю Національному радіо США (NPR). 

Якщо порівнювати українську армію 2022 року з армією 2014 року, підкреслив він, - “це зовсім інше військо”.

Водночас, наголосив він, Росія – озброєна до зубів країна, що витрачає десятки мільярдів доларів на модернізацію армії і має ядерну зброю. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що порівняно з 2014 роком Росія стала більш агресивною: “Проблема в тому, що після того, як Путін вчинив міжнародний злочин і захопив частину української території, він не заплатив реальної ціни. Навіть незважаючи на санкції Путін покращив свої позиції. Він не ізольований. Його економіка не падає”.

“Путін створив енергетичну кризу. Він втручається у вибори в західних країнах. Він вчиняє вбивства іноземних громадян на на іноземній території. Він здійснює кібератаки. Цей звір дуже небезпечний”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз Захід поставив Путіна перед можливістю  серйозних санкції: «Путін повинен знати, що санкції на столі. Якщо він щось зробить, то заплатить дуже велику ціну».

“Але чи можемо ми стримати Росію? Чи зможемо ми вистояти? Так, ми можемо. І ми це зробили в 2014 році. Путін був повністю впевнений, що він захопить Україну і українська армія відступить. Начебто українці не мають сили, сміливості та волі боротися за свою свободу. Його план провалився. Нам вдалося встояти”, - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua