Питання децентралізації та особливого статусу Донбасу необхідно відокремити, - Віталій Сташук (відео)
четвер, 9 червня 2016, 16:14

Питання децентралізації та особливого статусу Донбасу необхідно розглядати окремо одне від одного.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Ті зміни, які проголосовані у першому читанні, передбачають поєднання децентралізації з особливим статусом окремих районів Донбасу. Зараз ми бачимо, що в такому вигляді ці зміни точно не мають підтримки ні суспільства, ні парламенту. Нам потрібно знаходити рішення, яким чином розділити питання децентралізації з питаннями ситуації на Донбасі», - сказав депутат.

За його словами, питання статусу окремих районів Донецької та Луганської областей  вирішиться тільки після встановлення миру на цих територіях.

«Не можна робити проблематику децентралізації заручником ситуації на Донбасі. Має бути рішення, яке забезпечить дійсну децентралізацію в Україні. Разом з тим, питання статусу Донбасу на конституційному рівні не можуть бути вирішені, поки не буде забезпечено мир і перехідний період  до нормального життя», - пояснив  Віталій Сташук.

Депутат додав, що «Народний фронт» наполягає, що Росія має виконувати мінські угоди.

«Народний фронт» готовий рухатись шляхом виконання мінських угод. Але це не може бути одностороннє виконання цих угод. Усі мають розуміти, що кремлівського сценарію в Україні не буде. Це найважливіше», - резюмував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua