Питання окупації України російським агресором слід піднімати на кожній міжнародній зустрічі, - Віталій Корчик
четвер, 21 вересня 2017, 16:58

Народні депутати фракції “Народний фронт” Віталій Корчик та Віктор Романюк у складі міжпарламентської групи дружби здійснили офіційний візит до Люксембургу, де обговорили на високому рівні перспективи співпраці двох країн, можливості залучення інвестицій, а також порушили питання захисту прав людей та посилення безпеки на європейському просторі.

Особливу увагу було приділено обговоренню тимчасової окупації українських територій Російською Федерацією та грубе порушення нею прав людини в Криму та на Донбасі.

Як повідомив керівник української делегації парламентарів Віталій Корчик, народні депутати України зустрілися практично з усіма представниками фракцій та Головою Палати депутатів Люксембургу Марсом Ді Бартоломео, а також провели окремі зустрічі з Міністром закордонних справ Жаном Ассельборном, представниками Міністерства інфраструктури, Агентства з розвитку фінансового сектора та Європейського інвестиційного банку.

Він зазначив, що під час цих зустрічей українські парламентарі обговорили зі своїми закордонними колегами поточний стан відносин двох країн, перспективи їх посилення та ситуацію всередині України. Зокрема, за словами Корчика, йшлося про ситуацію на лінії розмежування та невиконання Російською Федерацією Мінських угод, а саме порушення державою-агресором режиму припинення вогню, постійні провокації з її боку, незаконне постачання зброї на непідконтрольну територію України та підтримку проросійських найманців.

“Під час дискусії я також підняв тему окупації Криму та наголосив на тому, що в Криму (так само, як і на Донбасі) регулярно порушуються права людини. Один з останніх кричущих випадків —  вирок Ахтему Чийгозу, якого російська окупаційна “влада” засудила до восьми років в'язниці лише за те, що він відстоював незалежність України під час мітингу ще в 2014 році, коли власне і розпочиналася окупація півострова так званими “зеленими чоловічками” - збройними військами Російської Федерації”, - розповів Віталій Корчик.

Загалом представники фракції “Народний фронт” відзначили, що зустрічі із закордонними парламентарями та високопосадовцями пройшли в дружній атмосфері, що дає надії на подальшу плідну співпрацю та підтримку України в майбутньому на міжнародній арені.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua