Питання переформатування уряду слід розглядати в комплексі, - Андрій Помазанов (відео)
четвер, 24 березня 2016, 11:45

Питання про відставку чинного Прем’єр-міністра наразі є більш голослівним, аніж практичним, і його треба розглядати в комплексі з формуванням нового складу уряду, затвердженням його програми та забезпеченням підтримки з боку парламенту.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов у середу в ефірі "5 каналу".

"Нарешті президент почув і Арсенія Яценюка, і фракцію "Народний фронт". Якщо глава держави поставить питання про висловлення недовіри уряду, то треба взяти на себе відповідальність, сформувати новий Кабінет міністрів, надати кандидатуру нового прем’єр-міністра, забезпечити підтримку 226 голосів у парламенті та підтримку цьому уряду з боку Заходу", - наголосив Помазанов.

На його думку, до найближчого пленарного засідання, що відбудеться 29 березня, сформувати склад нового уряду, забезпечити підтримку програми нового Кабінету в залі Верховної Ради, - є майже неможливим.

"Наразі заяви про очікування відставки з боку Арсенія Яценюка є абсолютно безпідставними. "Народний фронт" неодноразово заявляв: заява про відставку з боку Яценюка буде, але лише у випадку наявності плану дій. Цей план повинен включати в себе кандидатуру нового прем’єр-міністра, склад нового Кабінету міністрів, надання програми дій нового уряду, яка передбачатиме продовження реформ, в тому числі – непопулярних, які дозволять країні виживати, сплачувати пенсії, зарплати, та підвищувати соціальні стандарти", - пояснив представник "Народного фронту".

"Тому зараз ми повинні побачити план дій президента та Блоку Петра Порошенка, які вже понад місяць говорять про наявність кандидатури на посаду прем’єр-міністра та членів уряду, назвати нарешті цих кандидатів", - наголосив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua