Глава Уряду: Податкова міліція повинна стати службою фінансових розслідувань (відео)
середа, 24 червня 2015, 14:38

На зміну податковій міліції має прийти служба фінансових розслідувань – демілітаризований орган, де працюють фахові аналітики. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у середу, 24 червня, на презентації інституційної реформи ДФС.

Він нагадав, що Парламент минулого скликання не підтримав урядову ініціативу щодо ліквідації податкової міліції і створення служби фінансових розслідувань: «Сподіваюся, що парламентська коаліція на цей раз підтримає законопроект, який внесе Міністерство фінансів разом із Державною фіскальною службою».

«Податкова міліція повинна відійти в минуле. У нас повинна бути фахова служба фінансових розслідувань, яка є демілітаризована, яка має потужних аналітиків. Вона не бігає з тією метою, щоб зібрати хабарі, а приходить рідко, але дуже мітко. В першу чергу до контрабандистів, до тих, хто відмиває ПДВ, тримає податкові ями і конвертаційні центри», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр також наголосив, що найбільш правильною на нинішньому етапі вважає податкову політику – «не чіпати малий і середній бізнес»:

«Малий і середній бізнес зараз виконує не тільки економічну, а й соціальну функцію. Вони самі себе прогодовують. Дайте їм можливість заробити собі на життя», - звернувся Арсеній Яценюк до керівництва ДФС.

При цьому, наголосив Глава Уряду, необхідно «концентруватися в першу чергу на великих платниках податків, які, з одного боку, повинні отримувати рівне відношення податкової служби, в тому числі і в відшкодуванні ПДВ, але які зобов’язані платити податки».

«Реформи – це тяжка праця. В тому числі реформа – це коли всі платять податки. Коли Уряд і кожен орган місцевого самоврядування звітує, куди ці кошти пішли. Тоді у громадянина країни є мотивація платити податки», - сказав Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua