Політика замирювання за 20 років проклала Путіну шлях для вторгнення у Грузію та в Україну - Арсеній Яценюк
субота, 30 квітня 2022, 10:47

«Ідея, що Росію можна стримати шляхом економічної та енергетичної інтеграції з ЄС, - провалилася», - підкреслив голова Київського безпекового форуму, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час онлайн конференції Boston Global Forum. 

Арсеній Яценюк наголосив, що Путіним створена нова ідеологія - рашизм, «що є копією нацистської ідеології та уже стала основою його країни». 

«Чого хоче досягти Путін? Без сумніву, він хоче захопити всю Україну. Це була його мета 2004-го, 2014-го і зараз у 2022 році. Він ніколи цієї мети не досягав і не ніколи не досягне», - підкреслив він. 

Щодо інших цілей Путіна, наголосив Арсеній Яценюк, що Путін уже анексував Білорусь і хоче отримати особливий вплив на Казахстан: «І якщо ми не стримаємо Путіна, він піде далі, аби захопити Грузію і Молдову та загрожуватиме всьому НАТО, зокрема країнам Балтії». 

«Путін прагне розпаду НАТО та ослаблення США та вільного світу», - підкреслив голова КБФ.

Арсеній Яценюк наголосив, що політика замирювання за останні 20 років «фактично проклала Путіну шлях для вторгнення у Грузію, вчинення воєнних злочинів у Сирії, незаконної анексії Криму та вторгнення в Україну». 

Вільний світ, підкреслив голова КБФ,  ігнорував загрози, «про які Путін дуже відверто говорив, паприклад, під час Мюнхенської безпекової конференції, коли він відверто сказав, що хоче відновити Радянський союз».

Найважливіша і критична ціль вільного світу й України зараз - врятувати Україну і українців, відновити територіальну цілісність держави, наголосив він: Наступний пріоритет - захистити свободи у світі та захистити країни ЄС, країни-члени НАТО та кожну країну вільного світу».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua