Політики спеціально розкачують питання приватизації Одеського припортового заводу, - Ігор Гузь (відео)
п’ятниця, 15 липня 2016, 12:33

Народні депутати фракції "Народний фронт" звернулися до Уряду з вимогою прояснити ситуацію з приватизацією Одеського припортового заводу та дати оцінку заявам Голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі, які можуть зірвати приватизації цього важливого стратегічного підприємства.

З відповідними запитаннями голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак та представник фракції Ігор Гузь звернулися до віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва під час "години запитань до Уряду".

"Цікавить, яка у нас ситуація з Одеським припортовим заводом? Коли збираються проводити приватизацію, що взагалі в цьому плані збирається робити Уряд і особисто ви як міністр? Бо враховуючи останні новини, які ми бачимо з Одеси, складається враження, що ситуацію спеціально хочуть розкачати. Губернатор виступає постійно незрозуміло з яких там позицій, кого прикриває, з ким співпрацює і т.д.? Тобто яка доля Одеського припортового заводу? Чи буде приватизація? Дайте, будь ласка, відповідь", - звернувся парламентар до віце-прем'єр-міністра.

У свою чергу, Степан Кубів зазначив, що, на його думку, сьогодні "політики хочуть розхитати процес приватизації ОПЗ", який має пройти 27 липня.

За його словами, процес оцінки ОПЗ та відповідні рішення Уряду проходили в режимі онлайн, а 15 мільярдів гривень, які має отримати бюджет України після приватизації даного заводу, вже враховані в головному кошторисі країни.

"Я би хотів звернутися до політиків, які розхитують сьогодні ситуацію щодо проведення конкурсу, що конкурс нібито замовлений під тих чи інших людей, - це абсолютно не відповідає дійсності", - заявив Степан Кубів.

Крім того, він наголосив, що цей конкурс проходив із залученням європейських експертів та міжнародних аудиторських фірм, а "ціна встановлена на ринкових відносинах". 

"Я прошу всіх політиків, які хочуть сьогодні скомпрометувати проведення конкурсу, врахувати, що бюджет може не доотримати… Це на їх совісті і відповідальності. Уряд України, Фонд державного майна, міжнародні експерти провели цей процес прозоро, оцінена стартова сума 15 мільярдів", - наголосив він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua