Польща надає 100 мільйонів євро на розбудову прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску на українсько-польському кордоні (відео)
середа, 9 вересня 2015, 15:46

У рамках візиту Урядової делегації України до Варшави підписана міжурядова угода про надання Україні кредиту у розмірі 100 мільйонів євро на умовах пов’язаної допомоги, яким, зокрема, передбачається надання коштів для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону.

Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща у присутності Глав Урядів України та Польщі підписали Міністр фінансів України Наталія Яресько та Міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек.

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з Главою Уряду Республіки Польща Евою Копач повідомив, що ця угода є реальним кроком в допомозі Україні.

За словами Глави Уряду України, документ передбачає надання Україні коштів на 30 років під 0,15% - «фактично під нуль відсотків».

Надані кошти, наголосив він, будуть використані на розбудову 8 пунктів пропуску на найбільшому східному кордоні Європейського Союзу: «Загалом це буде стосуватися 8 мільйонів громадян з обох боків. Через ці пункти щодня проходить 50 тисяч людей, 15 тисяч автомобілів і 2 тисячі великих вантажівок».

«60% коштів ми відправляємо на будівництво доріг на цих пунктах пропуску, 40% коштів відправляються на будівництво інфраструктури», - повідомив Глава Уряду. 

Арсеній Яценюк зазначив, що до будівництва українських пунктів пропуску буде активно залучатися польський бізнес.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua