Поплічники Януковича впливають на депутатів, щоб перешкодити спецконфіскації, - Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 8 грудня 2016, 17:59

Вкрадені Януковичем та його оточенням кошти рано чи пізно будуть повернуті до Державного бюджету, а ті, хто впливає на депутатські групи в парламенті, аби зняти з цих коштів арешт та покласти їх у власні кишені, сядуть у в’язницю.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол з парламентської трибуни під час розгляду законопроекту про спецконфіскацію №5142.

"Є великі кошти, вкрадені Януковичем і арештовані в Україні. Завдання парламенту – зробити так, щоб ці кошти було повернуто назад до державного бюджету. Український парламент зрадливо блокує це питання вже більше року", - зазначила вона.

За її словами, є також інтереси Януковича і його команди, які постійно намагаються розблокувати ці кошти.

"Є ситуація з підкупом депутатів, в якому зізнався пан Онищенко-Кадиров. Він прямо заявив, що 30 млн доларів з його кишені пішло на підкуп депутатів та дискредитацію, в тому числі, цього законопроекту, бо в нього був власний інтерес заблокувати спецконфіскацію. Адже через 7 днів після появи першого варіанту законопроекту про спецконфіскацію у Верховній Раді Онищенко купив одну з офшорок, кошти якої арештовано в Ощадбанку, за 20% від її вартості", - додала Тетяна Чорновол.

За даними представника "Народного фронту", після цього Онищенко спрямовував великий обсяг коштів – мільйони доларів, – для того, щоб заблокувати це питання, і "дати можливість януковичам та іншим злочинцям зняти арешти з цих коштів".

"Якщо ми говоримо про Онищенка, то він скеровував позицію "Батьківщини", саме тому вона заблокувала спецконфіскацію. Він також курував позицію "УДАРу". Якщо ми говоримо про "Самопоміч", їхнім куратором був Бугай, адвокат Курченка, якщо ми говоримо про "єврооптимістів", їх курував Андрій Портнов через пана Каська", - повідомила Чорновол.

"Я відповідально заявляю: не вийде, шановні зрадники, – ці кошти повернуться до Державного бюджету України, ви не доб’єтесь зняття з них арешту, щоб покласти у власні кишені. І ще я вам обіцяю, панове зрадники, що ваші куратори – пани Касько, Онищенко, Бугай, – будуть сидіти", - заявила Тетяна Чорновол.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua