Порушення Конституції може призвести до трагічних наслідків, - Андрій Тетерук
вівторок, 11 червня 2019, 11:50

Конституційний Суд має захистити закон від паплюження і перекручення заради політичної доцільності, аби в майбутньому приклад президента Зеленського щодо нарощування рейтингів через незаконний розпуск Верховної Ради не став нормою.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час засідання Конституційного Суду України, представляючи подання від 62 народних депутатів про незаконний розпуск парламенту.

"В країнах, де закон і верховенство права є безумовно фундаментальною основою держави, - там країни є багатими, успішними та забезпечують права і свободи кожної людини на життя, розвиток та існування", - сказав він.

"Натомість в країнах, де цинічно паплюжаться закони, де ігноруються норми права - люди завжди потерпають від свавілля, від невизначеності - звідти люди тікають, такі нації занепадають. Тому я, як один із підписантів цього подання, переконаний, що саме дотримання Конституції та розбудова нашої держави як правової є фундаментальною основою для тих, хто наділений владою. А це і законодавча, і виконавча, і суддівська гілки влади. Окрема інституція - це президент, про якого в Конституції написано, що він є гарантом", - підкреслив Тетерук.

"Якщо ми дозволяємо чи дозволимо порушити Конституцію, - ми будемо свідками, як порушуються права і свободи людини. Не ставши зараз на захист Конституції України - ми обираємо шлях, який призведе нас у найближчому майбутньому до занепаду України у всіх її сферах", - наголосив народний депутат.

Андрій Тетерук зауважив, що будь-хто, коли побачить, що президент дозволяє собі порушити Конституцію - і собі чинитиме так само.

"Я щиро переконаний, що сьогодні звідси ми маємо вийти переможцями - ставши над емоціями, політичною доцільністю і уявними рейтингами, які є завжди тимчасовими. Якщо ми не станемо на захист Закону - пограємо усі, а найбільше програє гарант Конституції, який своїми діями не забезпечив захист Конституції", - резюмував парламентарій.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua