Посилення безпекових спроможностей має відбуватися постійно і на різних рівнях, - Олександр Турчинов
середа, 22 лютого 2017, 16:16

Посилення безпекових спроможностей має відбуватися постійно і на різних рівнях.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов, виступаючи на оперативному зборі керівного складу Збройних Сил України.

За його словами, розвиток Збройних Сил, інших військових формувань має здійснюватися на основі найкращих досягнень провідних армій світу, а також власного бойового досвіду останніх трьох років. «Маємо забезпечити не тільки всебічне вивчення досвіду бойових дій в АТО, оплаченого людськими життями, але й його осмислення і врахування у настановах і бойових статутах. Неприпустимо, що закладена в них філософія досі залишилася незмінною», - сказав Турчинов.

Окремим питанням, за словами Олександра Турчинова, є переозброєння Збройних Сил України, інших військових формувань, отримання і прийняття на озброєння нових високоефективних зразків зброї і військової техніки, спроможних компенсувати добровільно втрачений на основі міжнародних угод ядерний потенціал.

Важливим завданням у безпековій сфері, сказав Секретар РНБО України, залишається посилення контролю, охорони і оборони Державного кордону України, послідовний розвиток спроможності Національної гвардії, Національної поліції, розвиток їх кадрового потенціалу, посилення їхньої технічної забезпеченості.

Окрім того, він наголосив, що рішення РНБО за ініціативи Президента щодо збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям «не є статичним, одноразовим актом». «Ми не можемо зупинятися на цьому шляху, не враховуючи інфляційні чинники і динаміку зростання доходів громадян в країні», - зазначив він, додавши, що грошове забезпечення не повинно зростати тільки через збільшення премій і надбавок.

Секретар РНБО України висловився за необхідність постійного збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, нагадавши, що в арміях НАТО саме основні складові у структурі грошового забезпечення військовослужбовців складають 70-80 відсотків.

Олександр Турчинов наголосив, що оборона України потребує створення надійного і високонавченого резерву, готового за заздалегідь розробленим планом приступити до виконання бойових завдань із надання відсічі агресорові.

Він також вважає за необхідне побудувати систему територіальної оборони, при якій всі військовозобов’язані проходитимуть курси воєнної підготовки на спеціальних навчальних полігонах, братимуть участь у зборах і бойовому злагоджені своїх підрозділів.

Серед пріоритетів Секретар РНБО України також назвав військово-патріотичне виховання, військову підготовку і вивчення основ цивільної оборони у навчанні як у загальноосвітній, так і у вищій школі.

«Проходження військової служби має відкривати для молоді соціальні сходи, стати обов’язковою умовою для політичної чи державної кар’єри, бути суспільно престижним і матеріально привабливим», - сказав він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua