Посилення обороноздатності країни у відповідь на агресивні дії Росії має стати пріоритетом для Верховної Ради, - Максим Бурбак (відео)
понеділок, 5 вересня 2016, 15:08

«Народний фронт» вимагає, щоб тема посилення обороноздатності країни стала головною в порядку денному Верховної Ради. Про це під час Погоджувальної ради заявив Голова фракції Максим Бурбак.

«Фракція «Народний фронт» вважає, що тема посилення обороноздатності країни у відповідь на дії агресора має стати головною в порядку денному Верховної Ради. За півтора місяця, поки не працював сесійний зал, на фронті загинуло 42 наших солдат. Понад дві сотні захисників України поранено. Як свідчать новини з Росії, агресор теж не відпочивав, бо готувався до війни», - наголосив Бурбак.

Він підкреслив, що Росія проводить підготовку до війни, підтягуючи війська до кордонів України, проводить  військові навчання.

«На східному кордоні  25 серпня у Росії оголосили про раптову перевірку боєготовності своєї армії. У військових навчання взяли участь Південний, Західний, Центральний військові округи, Північний фронт, а також командування Повітряно-космічних сил і Повітряно-десантних сил. Біля території України відбувається безпрецедентна концентрація російської бронетехніки, військових літаків, живої сили.  На північному кордоні у  Білорусі відбулися військові навчання «Нерушимое братство-2016», у якому взяли участь російські солдати. На західному кордоні Росія провела тренування своїх військових у Придністров’ї. На південному кордоні у Криму відбувається нарощування російської військової потужності і здійснюються провокації проти України», - заявив Максим Бурбак.

«Бачимо формування загроз по периметру довкола нашої країни. Приведеним у бойову готовність російським військам достатньо кількох годин для доведення нових завдань і планів, щоб перевести навчання у масштабний наступ. Зброя, де палець довго перебуває на курку, рано чи пізно може вистрелити», - наголосив Бурбак.

«Провокації, диверсії, підривна діяльність – це підготовча робота на території, на яку збирається напасти ворог. Вона ведеться проти України системно, цинічно і жорстоко. Це ще одна загроза, яку не може проігнорувати парламент» - підкреслив Голова фракції.  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua