Посилення ППО є пріоритетом військово-технічного співробітництва України з партнерами, - Олександр Турчинов
середа, 20 червня 2018, 17:11

Для України пріоритетним напрямком розширення військово-технічного співробітництва зі стратегічними партнерами є посилення засобів протиповітряної оборони, і українська сторона має серйозні напрацювання в цій сфері.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт»  Олександр Турчинов в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Якщо ми говоримо про подальше розширення військово-технічного співробітництва, то пріоритетним для нас є посилення протиповітряної оборони, яка була найбільше зруйнована за часів Януковича і його попередників. Для захисту країни необхідні сучасні системи ППО», - сказав Олександр Турчинов.

За його словами, Україна має серйозні напрацювання в цій сфері, «але без співпраці з нашими стратегічними партнерами швидко і ефективно розв’язати цю проблему дуже складно».

Секретар РНБО України наголосив, що тема посилення протиповітряної оборони для керівництва держави дуже важлива, оскільки не виключена ймовірність застосування Росією військової авіації в разі загострення військового конфлікту.

«Широкомасштабний конфлікт, насамперед, буде відрізнятися від ситуації на Сході України використанням повітряно-космічних сил Російської Федерації, зокрема, штурмової авіації, крилатих ракет. І для нас тема протиповітряної оборони, захисту важливих стратегічних об’єктів країни від цієї загрози дуже важлива. Ми вивчаємо в деталях масштабне застосування Росією ПКС в Сирії, їх сильні і слабкі сторони, і розуміємо, наскільки це може бути серйозною проблемою», - сказав Олександр Турчинов.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua