Посилення відповідальності за керування авто у нетверезому стані покращить ситуацію на дорогах, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 8 липня 2016, 13:40

Ухвалений законопроект авторства "Народного фронту", яким значно збільшено суми штрафів за керування автомобілем у нетверезому стані, має покращити ситуацію на дорогах та попередити жахливі трагедії внаслідок ДТП.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт", автор законопроекту Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

За його словами, суми штрафів за керування автомобілем у нетверезому стані збільшені втричі.

Тетерук зазначив, що за перше затримання п’яний водій буде оштрафований на 10 200 грн і автоматично позбавлений права керувати транспортним засобом строком на один рік.

"Кожен наступний випадок затримання буде вдвічі посилювати грошовий штраф. За другий раз, якщо водій буде затриманий у такому стані протягом двох років, він платитиме 1200 неоподаткованих мінімумів, що буде складати 20 400 гривень, і буде позбавлений права керувати транспортним засобом на три роки", - сказав він.

"Якщо протягом п’яти років його затримають втретє, то він вже буде позбавлений водійських прав на 10 років та платитиме грошовий штраф у 2 400 мінімумів, що складає на сьогоднішній день 40 800 грн", - пояснив народний депутат.

"Вважаю, що такі норми все ж таки примусять водіїв відмовитись від керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, а наше суспільство також буде сприяти тому, щоб, по-перше, не допускати таких водіїв до керування транспортними засобами всіма можливими способами. По-друге, якщо немає можливості зупинити таких водіїв, тоді повідомляти поліцію про наміри водія в стані алкогольного сп’яніння сісти за кермо", - наголосив він.

Таким чином, на думку Андрія Тетерука, "завдяки зусиллям не лише парламенту, який наразі зробив свою роботу, але й всього свідомого  суспільства вдасться зупинити ті жахливі трагедії внаслідок ДТП, які мали місце останнім часом на українських дорогах".

Як відомо, 7 липня, Верховна Рада 243-ма голосами підтримала в другому читанні та в цілому законопроект №4373 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua