Посилення прозорості у сфері відносин власності дозволить ефективно боротися з корупцією, - Андрій Парубій (відео)
вівторок, 14 липня 2015, 13:37

Законопроект №2423 щодо посилення прозорості в сфері відносин власності з метою запобігання корупції дозволить отримувати інформацію щодо майна будь-якого чиновника.

Про це заявив Перший заступник голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій в понеділок в ефірі каналу «ICTV».

«Законопроект №2423 фактично дає можливість ввести прізвище будь-якого громадянина й подивитись, скільки в нього зареєстровано квартир, автомобілів, будинків, земельних ділянок. Таким чином, можна перевірити будь-якого чиновника – скільки він має майна, і він буде зобов’язаний пояснити суспільству, звідки в нього все це взялося», - пояснив він.

За словами представника «Народного фронту», коли йдеться про боротьбу з корупцією, треба «працювати дуже системно, щоб ми могли, ніби рентгеном, просвітити наскрізь усю ту чиновницьку мафію, яка створювалась в Україні десятиліттями, щоб можна було побачити, де ця армія пітьми продовжує впроваджувати свої схеми».

Як зазначив Андрій Парубій, за допомогою цього закону можна буде вивести корупціонерів на світло й знищити стару систему.

Перший заступник голови Верховної Ради повідомив, що в понеділок на Погоджувальній раді було прийнято рішення, що законопроект №2423 має бути у порядку денному парламенту.

«Я сподіваюся, що це буде у вівторок або у четвер, і апелюватимемо до кожного депутата, що, голосуючи за цей проект закону, він має обрати, на чиєму він боці: корупції та пітьми або європейської України, яка бореться проти корупції», - резюмував Андрій Парубій.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua