Потрібен мораторій на зростання цін "Укрпошти" з доставки україномовних видань, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 7 червня 2018, 13:14

На послуги "Укрпошти" щодо доставки друкованої преси необхідно накласти мораторій, щоб усі верстви населення, зокрема в сільських населених пунктах, могли отримувати україномовні друковані газети за нормальними цінами.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар під час брифінгу у парламенті.

Вона зазначила, що в українських реаліях, коли у деяких сільських місцевостях спостерігаються проблеми з інтернетом та телебаченням, місцева друкована преса є дуже важливим, ключовим джерелом інформації для громадян, які проживають у цій місцевості. Тому, на її переконання, дуже важливо зберегти цей пласт засобів масової інформації.

Як повідомила голова профільного комітету, наразі також існує проблема з доставкою друкованих видань в регіони з допомогою "Укрпошти". Зокрема, мається на увазі зростання цін на послуги доставки, що надаються цією державною компанією.

"Ціни постійно на послуги "Укрпошти" зростають. І ми вважаємо, що має бути накладений мораторій на ріст цін, щоби ціни зафіксувати на наявному рівні, щоб україномовну друковану газету до українців, все ж таки, за нормальною ціною могла доносити "Укрпошта", - заявила Вікторія Сюмар.

Крім того парламентар зазначила, що також необхідно вирішувати проблему з відсутністю виробництва газетного паперу в Україні.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua