Потрібно домагатися повернення контролю над кордоном та нарощувати військову міць, - Ігор Гузь (відео)
четвер, 2 червня 2016, 11:35

Україна має домагатися повернення собі контролю над кордоном з Росією як умови для проведення виборів на Донбасі, а також нарощувати потужність власної армії.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Гузь у середу в ефірі телеканалу "3S TV".

"Навіть якщо санкції не знімуть наприкінці поточного року, рано чи пізно це все одно станеться. Ми розуміємо, що світ не може постійно знаходитись у протистоянні навколо Донбасу, і ми маємо до цього готуватися", - зазначив він.

За словами представника "Народного фронту", під час його нещодавнього візиту до Молдови люди, які спостерігали за процесами у Придністров’ї на початку 90-х, застерігали в жодному разі не йти на поступки в контексті виборів і легітимізації бойовиків.

"Адже для нас сьогодні ДНР та ЛНР – це терористи, з якими ми не маємо вести жодних переговорів. Щойно ми дамо згоду на визнання виборів, ми одразу опинимось з ними за одним столом переговорів, так само як зараз це відбувається між керівництвом Придністров’я і Молдови, і ситуація зайде в глухий кут", - сказав Ігор Гузь.

Він наголосив, що Україні потрібно, по-перше, не йти на жодні поступки – ніяких виборів.

"Ключовий момент – контроль кордону. Якщо цього не буде, йти на жодні поступки не можна. По-друге, треба нарощувати потужність української армії", - додав народний депутат.

"Ми маємо хороший приклад сербсько-хорватського сценарію, коли серби володіли достатньо великою територією, і буквально за тиждень хорвати, добре підготувавшись, провели операцію "Буря" й повернули собі всі території. Може, хтось скаже, що я надто великий оптиміст, але це в сьогоднішніх умовах. Що буде через деякий час – побачимо, але сила в першу чергу української армії, а не дипломатії, на жаль, є основним інструментарієм. Також треба встановити політичну стабільність та досягти консолідації еліт навколо цього процесу", - підсумував Ігор Гузь.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua