Потрібно мобілізувати усі сили для запобігання зняття санкцій з Росії, - Георгій Логвинський
понеділок, 8 квітня 2019, 20:14

Україна повинна не допустити зняття санкцій з Росії, оскільки сьогодні на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи низка європейських депутатів винесли на голосування проект рішення про фактичне їх зняття.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-президент ПАРЄ, народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Поки в Україні в розпалі президентська кампанія - в Європі відбуваються тривожні для України речі. І сьогодні кожному політику потрібно продемонструвати, що він готовий захищати країну. Щойно за терміновою процедурою було проголосовано рішення про внесення до порядку денного ПАРЄ питання про зміну процедури застосування санкцій, а в реальності - питання про зняття санкцій з Росії", - повідомив Логвинський.

Він зазначив, що голосування за це питання відбудеться цієї середи. За його словами, серед відкритих лобістів цього проекту виступили представники Німеччини, Голландії, Швейцарії та інших держав.

"Основний аргумент полягав у тому, що без 32 мільйонів євро, які Росія не заплатила (як внесок. – Ред.), Рада Європи  відчуватиме "неприйнятні труднощі". Ухвалення цього документа означатиме зняття санкцій з Росії в ПАРЄ, що вплине на зняття інших обмежень. І не тільки в Страсбурзі. Відкрито багато іноземних колег говорили про поставлені їм завдання на рівні керівництва їх країн. Це останній шанс для агресора зробити пролом в міжнародній політичній інституції, тому вони кинули всі сили на досягнення результату", - додав віце-президент ПАРЄ.

Парламентар також розповів, що на засіданні йому довелося  нагадати про те, що більше 10 тис. людей втратили життя, захищаючи європейські країни від російської агресії, а суму в розмірі 32 мільйони громадяни України платять з бюджету на армію кожні 3 дні для захисту Європи і європейських цінностей. Решта делегатів засідання після цього одноголосно проголосували проти зміни процедури і засудили поведінку ініціаторів проекту. Вже вранці за внесення питання про зміну проголосувало 112 депутатів, проти - 43.

"Зараз у нас всіх одна важлива задача - ми повинні мобілізувати всі сили на міжнародній арені для протистояння цій агресії. Закликаю керівників політичних сил, Президента, кандидатів у президенти, МЗС, простих громадян включитися в боротьбу. Терміново достукатися до союзників, керівництва країн Ради Європи та партнерів зі США, простих виборців в інших країнах для захисту України. Це питання вищого рівня, однак я впевнений, що разом ми зможемо донести те, що ми боремося не за себе - ми захищаємо Європу на кордоні України від агресії країни-окупанта", - підсумував Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua