Потрібно негайно провести судову реформу і дати українцям чесних суддів, - Леонід Ємець (відео)
четвер, 2 червня 2016, 11:40

Законопроект про судоустрій та статус суддів, спільно зі змінами до Конституції в частині правосуддя, дозволять запустити якісну судову реформу, де не буде корупції та політичного впливу на суддів.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець у коментарях журналістам.

Він пояснив, що основними змінами передбачено: переатестацію суддів та жорсткі вимоги до їх кваліфікації, ліквідацію спеціалізованих судів та адаптацію судової системи до нових реалій.

"Вводиться антикорупційний суд, який займатиметься розглядом питань, підзвітних НАБУ. Чому це окремий суд? Тому що до нього має бути надвисокий рівень кваліфікаційних вимог. Туди мають прийти працювати суддями люди, щоб у корупціонерів і громадян України була чітка впевненість, що рішення виноситимуться на підставі справедливості і закону, а не інакше", - зазначив народний депутат.

Леонід Ємець зауважив, що закон про судоустрій та статус суддів вносить багато суттєвих новацій.

"Це декларації суддів, це процедури оцінювання, які судді періодично проходитимуть. Це і новація, коли судді, які пропрацювали 5 років, звільняються і йдуть заново на конкурси. Це і нова система набору суддів в апеляційні суди. Туди можуть прийти не судді, а викладачі вузів і адвокати", - розповів член Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Він також підкреслив, що об'єднані в один законопроект всі ці нововведення є фактично революцією в судовій системі.

"Створення НАБУ, ухвалення закону про люстрацію - це лише перші етапи, які мають завершитися судовою реформою, бо ловити злочинця це початок роботи, а посадити корупціонера, який може легко відкупитись від корупційного судді, - це інша частина роботи. Тому вирішити питання судової реформи, дати українцям чесного суддю - це є  ключовим моментом антикорупційної роботи", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua