Потрібно негайно вирішити питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців, - Сергій Пашинський (відео)
середа, 16 листопада 2016, 21:14

Питання вирішення забезпечення житлом військовослужбовців має стати пріорітетним.

Про це йшлося сьогодні на засіданні Комітету з питань національної безпеки та оборони за участю представників Міноборони та Генерального штабу.

“Я вважаю, що питання забезпечення житлом є морально застарілим і бюджет не в стані забезпечити ефективне виконання цієї потреби, бо вибачте, 600 мільйонів гривень, які виділяються - це не та сума, яка може вирішити цю проблематику”, - заявив під час свого виступу Голова комітету, народний депутат фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський.

“Паралельно ми маємо звернути увагу Міністерства на пошук внутрішніх активів, співпрацю з обласними державними та районними, міськими адміністраціями та пошук не корупційних прозорих рішень. Для цього ми проаналізуємо нормативну базу і, можливо, запропонуємо міністерству оборони деякі нові механізми”, - підкреслив Голова комітету.

Сергій Пашинський також повідомив, що зараз ідуть переговори про виділення міждержавної кредитної лінії у розмірі 500 мільйонів доларів для створення державної програми забезпечення житлом бюджетних організацій, в тому числі і військовослужбовців України.

«Це колосальна програма, зараз ідуть переговори державної іпотечної установи з Мінфіном і кредиторами та Міністром оборони. Це реально те, що може зрушити ситуацію з мертвої точки”, - підкреслив Голова оборонного комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua