Потрібно підтримати україномовні друковані видання, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 18 червня 2018, 14:02

Мораторій на підняття тарифів “Укрпошти” на доставку україномовних друкованих видань – це єдина можливість підтримати такі видання, які перебувають під загрозою зникнення.

Про це заявила Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар під час засідання Погоджувальної ради.

Вона зазначила, що з цією метою необхідно ухвалити законопроект про мораторій на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України та періодичних регіональних і місцевих видань на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей (№ 7291).

“Там мова йде про те, щоб накласти мораторій на підняття тарифів “Укрпошти” для україномовних друкованих видань. І це сьогодні наша з вами єдина можливість підтримати такі україномовні видання, газети, які просто вмирають”, - заявила вона.

Крім того, народний депутат повідомила про серйозну проблему у видавничій галузі, а саме: залежність періодичних видань від російського монополіста з поставок паперу.

“У нас, фактично, не диверсифіковані поставки паперу. Він дуже дорогий. І єдиний спосіб підтримати газети – це хоча б накласти мораторій на підняття тарифів на доставку до споживача цих газет”, - заявила Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua