Потрібно посилити відповідальність за незаконну туристичну діяльність в зоні АТО, - Микола Княжицький (відео)
понеділок, 30 травня 2016, 14:29

Голова Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції "Народний фронт" Микола Княжицький наголосив на необхідності розглянути на цьому пленарному тижні законопроекти щодо заборони надання незаконних туристичних та транспортних послуг в зоні АТО, а також стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

Про це він заявив у понеділок під час засідання Погоджувальної ради.

Він зазначив, що  проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення дотримання правил в'їзду в Україну, включаючи тимчасово окуповану територію, та виїзду з неї" №2285а стоїть у порядку денному в четвер останнім. Через що, на думку голови комітету, він "фактично не має шансів бути розглянутим".

"Мені здається, що дуже важливо було б такі законопроекти ставити вище", - сказав Княжицький.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроектом №2285а  пропонується, зокрема, заборонити суб’єктам господарювання, діяльність яких спрямована на надання транспортних або туристичних послуг з порушенням встановленого законодавством України порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, а також пов’язаним з ними особам, займатись відповідною діяльністю, а також - унеможливити видачу ліцензій таким суб’єктам господарювання та ввести кримінальну відповідальність за таку діяльність.

Крім того, Микола Княжицький висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає проект закону "Про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора" №4303, розгляд якого запланований на 2 червня.

У пояснювальній записці наголошується, що метою цього законопроекту є "запровадження правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження участі осіб – громадян держави-агресора, які активно підтримують окупацію території України та політику Російської Федерації щодо України, в театральних постановках, теле- та кінофільмах, проведенні гастрольних заходів, обмеження трансляції музичних творів за участі таких осіб".

Зокрема, автори законопроекту пропонують встановити особливості участі в театральних постановках осіб, пов’язаних з державою-агресором, а саме:  "передбачити, що творчий працівник, член художнього, артистичного персоналу театру, який є громадянином держави-агресора, може приймати участь у виставах, театральних постановках на території України виключно після підписання ним заяви про засудження окупації території України державою-агресором".

Таку ж умову пропонується встановити і для видачі прокатних посвідчень на фільми за участі фізичних осіб – резидентів держави-агресора.

"Я сподіваюсь на підтримку залу цього законопроекту", - резюмував Княжицький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua