Леонід Ємець: Потрібно запровадити процедуру відкритого обрання антикорупційних прокурорів
четвер, 2 липня 2015, 12:29

Сьогодні Верховна Рада має розглянути впровадження процедури відкритого обрання антикорупційних прокурорів.

Про це повідомив представник «Народного фронту», перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, спілкуючись з журналістами.

«Ці прокурори мають обиратися не з кола експертів, які представлені від прокуратури, а від представників громадськості, від представників Парламенту, як представницького органу. Тому стосовно цього триває дискусія, оскільки прокуратура вважає, що їй потрібно більше централізації», - сказав він.

За словами народного депутата, фракція «Народний фронт» також наполягає на позбавленні прокуратури функції загального нагляду.

«Прокуратура має займатися кримінальними розслідуваннями, вона не має займатися «кришуванням» чи вимаганням від підприємців хабарів, тому загального нагляду у прокуратури не може бути. Це вимога, яку ми відстояли», - підкреслив Леонід Ємець.

Він також наголосив на необхідності скорочення кількості прокурорів. 

«У нас дуже багато прокурорів. Наприклад, у Японії на 130 мільйонів всього 2000 прокурорів, у нас на 30 мільйонів працює 20 000 прокурорів. Тому ми ставимо перед прокуратурою питання про скорочення. Уже домовилися, що удвічі буде скорочена кількість прокурорів, тобто 10 000 піде у відставку, а всі інші будуть переобрані за прозорими процедурами», - резюмував Ємець.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua