Леонід Ємець: Потрібно змінити суддів, які прийшли на свої посади за хабарі (відео)
п’ятниця, 26 червня 2015, 13:03

Протягом найближчих місяців, після проведення переатестації суддівського корпусу, можна буде побачити результати реформи судової системи.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань судочинства і правової політики Леонід Ємець у четвер в ефірі телеканалу «1+1».

«Усі законодавчі питання судової реформи вже врегульовано, і тепер треба все те, що написано в законах, виконати якісно, щоб був ефект», - наголосив він.

За словами Ємця, зміни самої судової системи виявилися недостатніми, і тепер необхідно змінити суддів, які прийшли на свої посади за хабарі.

«Ми давали суддям право оновити своє керівництво – вони ним не скористались, ми проводили люстрацію – вони заблокували її всередині своєї ж судової системи. Верховний Суд звернувся до Конституційного і не дозволив провести люстрацію ані в себе, ані в інших судах», - сказав представник «Народного фронту».

Леонід Ємець повідомив, що парламентський Комітет з питань судочинства і правової політики рекомендуватиме Верховній Раді задовольнити подання Генеральної прокуратури на арешт голови Апеляційного суду міста Києва.

«Те, що показували по телебаченню, як у нього, вибачте, гроші з мантії випадають – це ганьба для всієї судової системи та для роботи, яку ми робимо задля відновлення довіри до судової влади. Це – чіткий доказ того, що тих механізмів, які ми сьогодні застосовуємо для цього, недостатньо», - заявив народний депутат.

Леонід Ємець зазначив, що переатестація суддів буде проводитися новою Вищою кваліфікаційною комісією суддів, новою Вищою радою юстиції, в яких законодавчо заборонили обіймати посади особам, які працювали в цих структурах раніше. 

«Працівники цих комісій пройшли процедуру відбору за участю медіа, експертів, спеціалістів. Дуже сподіваюся, що ці органи виправдають покладену на них високу довіру – це сьогодні їхня зона відповідальності», - резюмував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua