Повинна бути жорстка юридична чистота у притягненні до відповідальності Медведчука. Треба працювати сто зі ста - Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 17 травня 2021, 23:43

«Канали Медведчука представляли пряму загрозу для Володимира Зеленського і для його влади, адже вони постійно його критикували. Але ці канали в першу чергу представляли загрозу для України. І тут інтереси зійшлися - України і Зеленського», - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Час Голованова» на телеканалі «Україна 24» 17 травня.

«Віктор Медведчук є не просто кумом Путіна. Медведчук представляв тут інтереси держави-агресора, Російської Федерації… Коли він їздив до Москви, і та частина радіоперехоплень, яка вже стала публічною і лягла в основу кримінального провадження, - вона чітко доводить, що в Москві він працював проти України», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Друг Путіна і ворог української держави Віктор Медведчук тут проводив антиукраїнську політику», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що президент Зеленський зробив «серйозний крок, коли прийняв рішення фактично запровадити санкції проти Медведчука і його посібника Козака», та запровадити санкції проти трьох телеканалів, «які були каналами дезінформації і російської пропаганди».

«Чим мотивувався Зеленський, - це запитання до нього. З одного боку, я би дуже хотів вірити, що він мотивувався жорсткими ідеологічними і ціннісними принципами. З іншого - я більше схиляюся до того, що мотивація була не ідеологія, не цінності. Мотивація залежала від політичних рейтингів і від очікувань, - що написали соціологи, чого хочуть люди», - наголосив лідер НФ.

Водночас, підкреслив лідер «Народного фронту», він вітає рішення президента, «що він нарешті став захищати українські національні інтереси»: «Мотивація залежить від нього. Це його особиста справа. Але для України це добре».

Він також наголосив, що реакція Путіна на справу щодо Медведчука «цинічна, хитра і продумана»: «Путін уже зараз прокладає такі закладки, міни, що це політичне переслідування, і вони будуть за цим уважно стежити. Він про це заявив на раді безпеки. Це ж все символьні речі».

«Як на мене, це погроза, і до цієї погрози нам треба бути готовими. І для того, щоб ця погроза була знівельована, повинна бути жорстка юридична чистота щодо притягнення до відповідальності Медведчука і всієї іншої цієї російської пропагандистської машини. Їх дуже багато, вони інфільтровані і в органах безпеки, і в судовій, і в правоохоронній, і в політичній системі країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

«І тут контррозвідка Служби безпеки, і всі правоохоронні, й усі спеціальні органи повинні працювати на 100 зі 100, щоби відслідковувати, щоб не давати можливість російській агентурі далі заходити глибше в Україну і викоріняти її», - підкреслив лідер «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua