Позиція «Народного фронту» в питанні про Вищий антикорупційний суд базується на рекомендаціях Венеційської комісії, – Максим Бурбак (відео)
понеділок, 21 травня 2018, 11:54

Парламент повинен якнайшвидше доопрацювати законопроект про Вищий антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеційської комісії.

Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради.

«Наступним кроком і важливим рішенням для нас має стати створення Вищого антикорупційного суду. Рада має доопрацювати законопроект про Вищий антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеційської комісії. Це треба зробити якнайшвидше», - наголосив він і запропонував розпочати розгляд цього питання з вівторка, 22 травня.

«У вівторок повинні почати розгляд цього питання. Звертаюся до всіх фракцій не затягувати надмірно його розгляд і не зловживати регламентом, як це було з судовими кодексами. Ми не можемо витрачати дорогоцінний час. Ще є питання оновлення ЦВК, аудитора НАБУ, Конституційний суд та багато інших невідкладних питань», - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак додав, що позиція «Народного фронту» в питанні про Вищий антикорупційний суд базується на рекомендаціях Венеційської комісії.

«Міжнародні експерти повинні мати право вирішального голосу на етапі відбору кандидатів у судді. Вища кваліфікаційна комісія суддів не зможе ігнорувати недовіру, висловлену міжнародною радою експертів, коли йдеться про явну брехню чи конфлікт інтересів кандидата на посаду антикорупційного судді. Таку правку до законопроекту внесли депутати «Народного фронту». І ми на ній наполягаємо», - зауважив керівник фракції.

Максим Бурбак наголосив, що парламент також повинен забезпечити всі законодавчі рішення, які необхідні для повноцінного старту діяльності антикорупційного суду. Він також додав, що створення Антикорупційного суду є одним з ключових елементів у продовженні програми співпраці з МВФ.

«Раптове припинення цієї програми може призвести до непоправних наслідків для економіки і фінансової системи України. І це в час небувалих викликів для нашої країни. Ми не можемо допустити ані дефолту країни, ані збоїв у роботі із західними партнерами», - резюмував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua