Позиція США на підтримку України має конвертуватися в чітке послання Путіну, що ціна за агресію буде рости - Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 2 квітня 2021, 23:48

Телефонний дзвінок президента США Байдена президенту Зеленському – це не просто розмова між главами держав. Це - «дзвін» для Путіна, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогоднішній дзвінок президента Сполучених Штатів українському президенту – «це і є визначення того, де друзі, а де вороги України»: «Сполучені Штати, американці і персонально президент Байден є друзями України. Ці відносини, які є в України і в адміністрації Байдена, були закладені ще в 2014 році, коли ми проводили неодноразові багатогодинні розмови і разом з тодішнім віце-президентом США боролися за незалежність України».

Він зазначив, що в розмові Джо Байдена є чіткий сигнал, «що в України є перспектива членства в НАТО»: «Є фраза про те, що якщо ви будете реформувати країну, то ми підтримаємо ваші євроатлантичні прагнення. Я переводжу на просту мову. Це означає, що американська адміністрація зробить максимально все можливе для того, щоб Україна підписала план дій щодо членства в НАТО».

«Дзвінок президенту Зеленському – це телефонний дзвінок, з одного боку, між президентами, а з іншого - це був «дзвін» для Путіна. Це саме те, чого він не очікував. Вся російська пропагандистська машина, розповідала і очікувала, що Захід відвернеться від України. Це брехня. Захід не відвернувся і не відвернеться від України»,- підкреслив лідер НФ.

Позиція Сполучених Штатів по захисту України повинна конвертуватися «не просто в сигнал, а в чітке послання Путіну, що ціна за агресію проти України буде рости».

Сьогодні, на переконання Арсенія Яценюка, санкцій недостатньо: «Це хороший інструмент, але недостатній. В сьогоднішніх умовах для України вкрай важливо отримання летального озброєння, зброї, найкращого обладнання для української армії», - сказав він, підкресливши також важливість отримання фінансової допомоги.

Арсеній Яценюк також наголосив на важливості залучення США до питання відновлення територіальної цілісності України: «Мінський процес не просто заторможений – він у глухому куті. Російська інтерпретація Мінського процесу проста – дайте можливість провести вибори, щоб легітимізувати бандитів імені Путіна на українській території. До Мінського процесу або до вирішення територіальних проблем України необхідна бути залучена Америка. Президент Байден це знає як ніхто. Сподіваюся, українська влада і український президент зроблять все для захисту української держави».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua