Позитивна рекомендація Єврокомісії про безвізовий режим для України – це спільний успіх нової української влади, - Остап Семерак
п’ятниця, 18 грудня 2015, 15:50

Позитивна рекомендація Європейської комісії про скасування візового режиму для України є результатом спільної роботи усіх гілок української влади – парламенту, Уряду і Президента.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, Голова Української частини Парламентського комітету асоціації  Остап Семерак, коментуючи сьогоднішнє рішення Єврокомісії.

Він зазначив, що воно стало можливим, в тому числі, й завдяки Революції гідності, під час якої українські громадяни заявили про свій європейський вибір, і, врешті, вибороли своє право на вільне пересування Європою.

"Надання громадянам України можливості їздити до Європейського Союзу без віз - це перемога, яка потрібна сьогодні, в такі тяжкі часи, українському суспільству. Це є позитивним сигналом як для Європейського Союзу і для майбутнього цієї організації, так і для України, яка рухається шляхом наближення наших стандартів до європейських і яка має великі амбіції у найближчому майбутньому стати членом  ЄС", - заявив Семерак.

За його словами, скасування віз – це перший крок, який дозволить краще розвиватися українській економіці, а громадянам України  – спілкуватися без обмежень з громадянами ЄС.

Народний депутат наголосив, що українська влада виконала усі умови, які були необхідні для отримання нашою країною безвізового режиму. При чому ключові рішення та зміни до законодавства щодо цього питання були прийняті саме протягом останніх півтора роки.

"Згадайте, що позитивний висновок про виконання першого етапу безвізового режиму був прийнятий через три місяці після початку роботи Уряду на чолі з Арсенієм Яценюком. Після цього ми перейшли до другої фази у червні 2014 року, і впродовж півтора роки Україна зробила величезний прорив і завершила виконання другого етапу. Це є результат роботи нової української влади", - підкреслив Остап Семерак.

Парламентар нагадав, що загалом українська влада виконала 56 критеріїв щодо скасування візового режиму, серед яких найголовнішими стали такі, як: формування усієї вертикалі антикорупційних державних органів, пакет законодавства щодо документів та їх захисту (наприклад, введення біометричних паспортів), пакет рішень щодо реформи органів юстиції, пакет документів щодо економічної співпраці, захисту прав і свобод громадян, зокрема, захист від дискримінації, зміни до виборчого законодавства тощо.

Остав Семерак пояснив, що рішення Єврокомісії тепер повинна погодити Європейська Рада.

За його словами, термін узгодження нерегламентований, тому це може відбутися протягом тижня або кількох місяців. Після цього Євросоюз приступить безпосередньо до імплементації безвізового режиму. За його оцінками, не пізніше 1 вересня 2016 року громадяни України матимуть можливість користуватися відповідними привілеями.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua