Правоохоронці мають прозвітувати про хід розслідування справи журналіста Павла Шеремета, - Вікторія Сюмар
середа, 12 липня 2017, 17:08

Правоохоронні органи мають прозвітувати перед суспільством щодо ходу розслідування справи журналіста Павла Шеремета та продемонструвати політичну волю розкрити це резонансне вбивство.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар під час засідання комітету.

У засіданні взяли участь представники Комітету захисту журналістів CPJ (Нью-Йорк, США), які презентували власний звіт про хід розслідування вбивства Павла Шеремета.

Ми зараз маємо спільно звернутися до керівництва правоохоронних структур до роковин загибелі Павла (Шеремета) все ж таки дати відповідні прес-конференції і дати інформацію суспільству про те, що зроблено правоохоронними органами для того, аби ця справа була розслідувана, аби продемонструвати політичну волю у цій справі”, - заявила вона.

Крім того, Вікторія Сюмар поінформувала закордонних колег про те, що Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики “одностайно стоїть на позиції захисту українських журналістів і всі його законодавчі ініціативи були спрямовані на захист прав журналістів”.

В цьому напрямку було зроблено досить багато. Ці закони відповідають європейським стандартам, жодних обмежень чи цензурних речей наш комітет не пропустив за весь цей час навіть в умовах війни. Тому що, все-таки, ці умови накладають певні речі. Що стосується ситуації всередині України, то наша позиція завжди була однозначною - це ліберальне, конкурентне і вільне медіасередовище”, - наголосила вона.

Народний депутат також підтримала пропозицію американського Комітету захисту журналістів (CPJ) про здійснення Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики парламентського контролю щодо ходу розслідування справи Павла Шеремета.

Ми цілковито готові докластися максимально до того, аби такий контроль здійснювати”, - підкреслила вона.

Це (розслідування справи Павла Шеремета. – Ред.) - питання як міжнародного іміджу України, так і, я впевнена, питання честі української влади, яка має всьому світу довести, що після Революції Гідності вона відрізняється від тої влади, яка призвела до цієї революції, в тому числі і своїми діями відносно українських журналістів і нерозкриття справ”, - резюмувала заступник керівника фракції “Народний фронт”.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua