Правоохоронці мають розслідувати ймовірну причетність керівника НАБУ до резонансних злочинів, - Максим Поляков (відео)
п’ятниця, 10 листопада 2017, 10:59

Фракція “Народний фронт” вимагає від правоохоронців розслідувати ймовірну причетність керівника НАБУ Артема Ситника до фактів розкрадання землі.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт” Максим Поляков під час виступу з парламентської трибуни.

Він зазначив, що нещодавно представникам фракції стало відомо про факти розкрадання 125 га землі в селі Козин Обухівського району Київської області.

За його словами, у 2008 році відбулася подія, що стала підставою для відкриття кримінальної справи прокуратурою Київської області, а саме – прокурором Гайсинським.

“Після цього було вбито громадянина Рожевця, на якого була оформлена ця земля. Гайсинський звільняється з Київської прокуратури і стає власником цієї землі. Після цього слідство по вбивству Рожевця веде Ситник (Артем Ситник, нинішній голова НАБУ. – Ред.). Завершує тим, що це було не вбивство, а самогубство, після чого звільняється і стає управляючим партнером в компанії “Гайсинський і Ситник”, - розповів Максим Поляков.

У зв’язку з цим народний депутат озвучив вимогу фракції “Народний фронт”: розслідувати кримінальну справу щодо цих подій.

“Генеральна прокуратура повинна доповісти інформацію щодо розслідування цієї кримінальної справи. Вартість землі – 500 мільйонів доларів”, - заявив парламентар.

Поляков також заявив про намір звернутися до МВС з вимогою зареєструвати провадження по факту вбивства пана Рожевця.

“МВС має розслідувати, яким чином посадовець, у якого руки по лікті в крові, сьогодні може очолювати дану організацію (НАБУ. – Ред.)”, - додав він.

Крім того, як повідомив народний депутат, минулого тижня Артему Ситнику був виписаний протокол про корупцію за конфлікт інтересів. Однак, за його словами, у цей же день голову НАЗК Наталію Корчак викликають на допит в НАБУ “нібито по справі про паркомісце”.

“Ми вимагаємо не чинити тиск на НАЗК, розслідувати факти корупції, відсторонити Ситника на час, поки буде відбуватися розслідування, і максимально публічно, зі всією пресою розслідувати дані злочини”, - підсумував Максим Поляков.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua