Правоохоронні органи мають розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука і його організації, - Вадим Кривенко (відео)
середа, 28 березня 2018, 12:14

Правоохоронні органи мають провести швидке і професійне розслідування діяльності громадської організації «Український вибір» та особисто Віктора Медведчука, і у разі доведення злочинів всі винні мають бути покарані, а сама організація заборонена.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко в ефірі одного з телеканалів, коментуючи заяву Генпрокурора Юрія Луценка про те, що ГПУ підозрює організацію Віктора Медведчука «Український вибір» у намірі здійснити переворот в Україні та у змові з підозрюваними Н. Савченко і В. Рубаном».

Вадим Кривенко нагадав, що фракція «Народний фронт» вже четвертий рік поспіль послідовно наполягає на тому, що правоохоронні органи мають серйозно взятися за «Український вибір» та особисто Віктора Медведчука, які займаються  антидержавницькою діяльністю, підривною антиукраїнською пропагандою та сепаратизмом.

Так, наприклад, представники фракції, зокрема Андрій Левус та Сергій Висоцький, неодноразово піднімали це питання у стінах парламенту та поза його межами, проводили акції та пікети на цю тему, а також направляли відповідні депутатські запити у правоохоронні органи щодо «Українського вибору» та Медведчука.

«Ми вітаємо, що руки нарешті дійшли. Ми сподіваємося на те, що це буде швидке і професійне розслідування, і що дійсно, якщо там буде знайдено ті злочини, про які зараз каже Генеральний прокурор, - дії повинні бути теж чіткими і швидкими і по відношенню до самого «Українського вибору, і партійних функціонерів, і самого Медведчука», - заявив парламентар.

Вадим Кривенко також зауважив, що у той момент, коли Генеральний прокурор Юрій Луценко виступав з парламентської трибуни, озвучуючи звинувачення на адресу Надії Савченко, і він сказав, що «ми підемо далі», то з сесійної зали чітко пролунало прізвище Медведчука. «І лунало воно якраз із лав нашої фракції», - додав він.

«Розслідування треба проводити. Якщо буде доведена провина цієї організації і цих людей, то людей треба заарештовувати, людей треба судити, а організацію треба забороняти», - наголосив представник фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua