Представник «Народного фронту» виступив на захист бюджетоутворюючого підприємства на Чернігівщині
вівторок, 19 вересня 2017, 17:05

Народний депутат фракції «Народний фронт» Олександр Кодола в ході брифінгу виступив на підтримку Гнідинцівського газопереробного заводу у Варвинському районі на Чернігівщині

Про це повідомили в прес-службі Чернігівської обласної партійної організації.

За словами народного депутата, наразі завод через неможливість отримувати сировину з вітчизняних родовищ опинився під загрозою закриття. Олександр Кодола пояснив, що сьогодні на півдні Чернігівщини назріває справжня соціальна катастрофа: бюджетоутворююче підприємство Варвинського району, який він представляє у парламенті, а саме Гнідинцівський газопереробний завод, може припинити роботу через відсутність сировини.

«Для району та всієї області це величезна втрата, адже крім припинення надходжень до бюджету, найближчим часом можуть втратити роботу сотні людей. Вже сьогодні на підприємстві залишилося працювати з півторатисячного колективу усього 843 працівники», - наголосив представник «Народного фронту».

«Ситуація загрожує соціальним вибухом, адже без роботи залишиться майже тисяча людей у Варві та районі. Люди доведені до відчаю. Ми втратимо не тільки підприємство, але й кваліфікованих працівників. Україна втратить сотні робочих рук, люди змушені будуть виїхати в пошуках роботи за кордоном. Саме тому ситуацію з ліцензуванням в нафтогазовидобувній галузі потрібно терміново вирішувати. В умовах економічної кризи ми просто не маємо права ризикувати долями людей і втрачати мільйони гривень», - додав народний депутат.

Він повідомив, що вже звернувся з відповідними запитами до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Кабінету Міністрів.

«Я ще раз наголошую на тому, що ми не повинні дозволити  знищити одне із стратегічних підприємств України», - підсумував Олександр Кодола.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua