Представники фракції "Народний фронт" увійшли до ТОП-10 найефективніших реформаторів
понеділок, 15 січня 2018, 14:51

Два представники фракції "Народний фронт" - Голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Андрій Іванчук та Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар – увійшли до ТОП-10 найефективніших реформаторів за 2017 рік.

Про це йдеться в аналітичному матеріалі "#Зрада чи #перемога. Топ-10 реформаторів у Верховній Раді", підготовленому виданням "Ділова столиця".

Так, серед нинішніх 423 народних депутатів журналісти обрали десять тих, хто "запам’ятався найяскравішими реформаторськими ініціативами та хто найбільш активно та ефективно проштовхував реформи минулого року".

Як зазначається у дослідженні, до уваги бралися "не тільки написання та реєстрація законопроектів, але й подання та захист їх у парламенті, участь у доопрацюванні, внесення поправок тощо".

"Зокрема, були враховані випадки, коли проект був підготовлений у Кабінеті Міністрів, але отримав підтримку Верховної Ради саме завдяки активності депутата", - зазначають автори.

Так, представник фракції "Народний фронт", Голова Комітету ВР з питань економічної політики Андрій Іванчук потрапив до ТОП-10 найефективніших реформаторів завдяки, зокрема, ініційованому ним та ухваленому у першому читанні законопроекту, що стосується захисту економічної конкуренції та є "необхідний для виконання зобов'язань за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС".

"Крім того, завдяки роботі Іванчука та його комітету, в листопаді був прийнятий у першому читанні урядовий законопроект "Про приватизацію державного майна". Його завдання - зробити систему продажу держпідприємств прозорою та привабливою для інвесторів. Серед особливостей запропонованої реформи слід відзначити наступні: підприємства поділяються на великі та малі, виходячи з вартості активів; залишать лише дві процедури приватизації - аукціон та викуп; ціну підприємства буде диктувати ринок", - пише видання.

У свою чергу, Голову Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторію Сюмар відзначили, передусім, за розробку та просування законопроекту про збільшення квоти української мови до 75% в ефірах телеканалів, зауваживши, що саме вона "провела цей проект через профільний комітет та потім добилася прийняття його Верховною Радою”.  За словами Вікторії Сюмар, прийнятий закон сприятиме розвитку вітчизняного сегменту відеопродукції.

Крім того, як нагадує видання, у грудні минулого року Сюмар внесла "давно очікуваний ринком законопроект про аудіовізуальні послуги - це ще одне зобов'язання України перед ЄС". Проект пропонує нову реакцію Закону "Про телебачення та радіомовлення", причому сам цей закон повинен отримати нову назву - "Про аудіовізуальні медіасервіси".

Журналісти також відзначили окремі реформаторські ініціативи Уряду, зокрема і ті, що розроблялися за активної участі міністрів від "Народного фронту".

Наприклад, важливий для бізнесу та економіки закон "Маски-шоу стоп", про скасування печаток (Міністерство юстиції на чолі з Павлом Петренком), про ринок електроенергії, фонд енергоефективності, спрощення процедури працевлаштування іноземців та ін.

"Також не можна не згадати Голову парламенту Андрія Парубія (представник "Народного фронту". – Ред.), який буквально проштовхував через ВР важливі для економіки законопроекти”, - наголошується у дослідженні.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua