Представники «Народного фронту» ініціювали «справу Онищенка» (відео)
вівторок, 5 липня 2016, 13:19

«Справа Онищенка» - це у підсумку наочний результат ефективності Національного антикорупційного бюро, нового Генерального прокурора та антикорупційного законодавства, ухваленого Верховною Радою понад рік тому.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець у вівторок під час виступу у парламенті.

«Хочу привітати український парламент з тим, що наш закон про Національне антикорупційне бюро сьогодні дає наочний результат. Хочу привітати парламент з тим, що наш пошук Генерального прокурора, який нарешті візьметься за справу, теж привів до результату, який ми сьогодні бачимо у Верховній Раді. Ми працюємо на те, щоб наша країна змогла побороти корупцію. І сьогодні справа Онищенка є результатом нашої з вами роботи», - заявив він.

У той же час Леонід Ємець нагадав колегам, що саме представник фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол ще рік тому ініціювала питання щодо злочинів Олександра Онищенка.

«Саме Тетяна Чорновол продемонструвала і подала заяви до правоохоронних органів щодо злочинів Онищенка, і сьогодні «Народний фронт» з радістю готовий заявити, щодо фракція прийняла рішення одностайно підтримати всі три позиції щодо Онищенка (про притягнення до відповідальності, затримання та арешт. – Ред.)», - наголосив парламентар перед голосуванням.

Леонід Ємець принагідно нагадав про записаний у Коаліційній угоді намір скасувати депутатську недоторканність взагалі.

«Кожен народний депутат є рівним перед українським законом, як і президент, як і будь-яка інша людина. І якщо цей депутат скоїв злочин, він має відповідати за всією суворістю українського Кримінального кодексу», - заявив він.

Крім того, Леонід Ємець звернувся з парламентської трибуни до правоохоронних органів з проханням переглянути питання щодо скандально відомого екс-міністра екології Ігоря Шевченка, який, перебуваючи на своїй посаді в Уряді, скористався чартерним літаком саме народного депутата Олексанра Онищенка.

«Пан Шевченко сьогодні з нами судиться, мовляв він такий «білий і пухнастий» і нічого незаконного в цьому чартерному перельоті він не бачить. Але у нас тепер є нововиявлені обставини. Все-таки ми, здається, доводимо, що за Онищенком стоять корупційні злочинні схеми і, можливо, варто по-новому подивитися на те, що колишній міністр Шевченко користувався приватним чартером пана Онищенка», - зауважив Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua