Представники «Народного фронту» вкотре очолили рейтинг найкращих парламентарів-реформаторів, - VoxUkraine
понеділок, 12 вересня 2016, 11:45

Представники фракції «Народний фронт» у Верховній Раді в черговий раз очолили рейтинг найкращих парламентарів-реформаторів, отримавши 48 місць у ТОП-100, що є більше, ніж в будь-якої іншої фракції чи групи парламенту.

Про це йдеться у новому дослідженні незалежної громадської організації VoxUkraine, яка оцінює роботу народних депутатів.

Дослідники зазначають, що за чотири місяці з моменту виходу останнього рейтингу «Індекс Моніторингу Реформ» (iMoRe), перша десятка народних депутатів-реформаторів практично не змінилася.

Як наголошується у дослідженні, з топ-10 випав народний депутат з фракції БПП, а його місце посів Віталій Корчик з фракції "Народний фронт".

В цілому, в топ-100 входить 48 представників від "Народного фронту", 46 від БПП, 2 від Самопомочі, 1 від "Батьківщини", 3 позафракційних, в тому числі спікер парламенту, представник "Народного фронту" Андрій Парубій.

Найвищий бал - 290.65 - серед усіх народних депутатів та, відповідно, перше місце у рейтингу iMoRe отримав представник фракції «Народний фронт» Ігор Гузь.

До ТОП-10 рейтингу iMoRe увійшло ще шість його колег по фракції, а саме: Микола Величкович (3-тє місце), Юрій Вознюк (5), єдина жінка у першій десятці - Олена Бойко (6), Олександр Кодола (7), Ігор Васюник (9) та Віталій Корчик (10).

Як зазначають автори дослідження, iMoRe – це індекс моніторингу реформ, який призначений давати комплексну оцінку зусиллям влади - Уряду, Парламенту, Президента, НБУ та ін. - по впровадженню реформ. Індекс розраховується на основі регулярного опитування широкого кола експертів. Експерти оцінюють регуляторні акти (законопроекти, постанови та ін.), які вступили в дію або були прийняті з чіткою датою введення в дію.

«На підставі індексу iMoRe, ми розрахували рейтинг реформаторів серед народних депутатів, який показує, як кожен нардеп підтримував реформаторські закони. Наприклад, законопроект №3524 (зміни до Конституції України в частині правосуддя) отримав оцінку +5.5. Всі депутати, які проголосували «За» - отримали +5.5 до свого рейтингу, всі інші 0. За 40 випусків iMoRe було оцінено 155 законопроектів. Максимальний сумарний бал, який міг би отримати депутат - 300.65», - резюмують автори.


 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua