Представники "Народного фронту" отримали 31 мандат на виборах до ОТГ
понеділок, 6 листопада 2017, 19:03

За результатами місцевих виборів 29 жовтня представники "Народного фронту" отримали 31 мандат у міських, сільських, селищних радах об'єднаних територіальних громад.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Олена Бойко.

За її словами, "Народний фронт" брав участь у цих виборах, висунувши своїх кандидатів у десяти областях країни, делегувавши власних представників до виборчих комісій, захищав право на вільне волевиявлення громадян у день виборів.

"Реформа місцевого самоврядування була розпочата Урядом Арсенія Яценюка у 2014 році і сьогодні і є однією з найбільш успішних", - наголосила Олена Бойко.

Вона підкреслила, що відхід від неефективної радянської моделі державного управління був надважливим, адже до реформи з близько 12 тис. територіальних громад 5 тис. були дотаційними на рівні 70%, а півсотні – на рівні 90%.

"Бідні громади повністю залежали від центральної влади, не були здатними виконувати власні повноваження, надавати якісні публічні послуги. Звісно, це не сприяло розвитку локальної економіки", - зазначила народний депутат.

"Успіх реформи є визнаним: відбулось збільшення власних доходів місцевих бюджетів на близько 30% порівняно з минулим роком, зросли надходження по основній групі податків, збільшилась частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті (з 2015 року 45,6%, до  нинішніх  49,3%), зросла частка капітальних видатків місцевих бюджетів (на 15%) – а це розвиток територій, інфраструктури тощо", - сказала Олена Бойко.

"До кінця року пройдуть вибори ще в 51 об’єднаній територіальній громаді", - додала вона. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua