Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе (відео)
субота, 6 червня 2015, 16:23

У суботу, 6 червня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк зустрівся з Прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Арсеній Яценюк висловив вдячність Сіндзо Абе і назвав історичним перший візит Прем’єр-міністра Японії до України.

Глава Уряду України відзначив важливість того, що цей візит відбувається напередодні саміту Великої сімки.

Україна дуже високо цінує персональну підтримку Прем’єр-міністра Японії і японського народу, підкреслив Арсеній Яценюк:

«Це і геополітична підтримка, коли ви підтримуєте Україну проти російської агресії, і фінансово-економічне співробітництво між нашими країнами».

Він нагадав, що три дні тому Парламент України ратифікував угоду про захист взаємних інвестицій між Україною і Японією: «Розвиток нашого економічного співробітництва важливий для наших країн».

Арсеній Яценюк також відзначив важливість рішення Японії про виділення коштів на модернізацію Бортницької станції аерації в Києві та передачу автомобілів для українського Міністерства внутрішніх справ: «Це дуже сильні і потужні сигнали підтримки».

Прем’єр-міністр Японії зазначив, під час саміту Великої сімки він із міжнародними партнерами приділить значну увагу питанням підтримки України.

Сіндзо Абе звернувся до Арсенія Яценюка, висловивши переконання, що під його керівництвом в Україні відбудеться прискорення реалізації реформ. Глава Уряду Японії запевнив у активній підтримці реформаторських зусиль в Україні.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua