Прем’єр-міністр України та Cекретар РНБО оцінили ситуацію щодо ліквідації пожежі у Київській області (відео)
четвер, 11 червня 2015, 22:36

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Cекретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов та Голова ДСНС України Микола Чечоткін оглянули частину території нафтобази БРСМ, яка наразі контролюється рятувальниками та оцінили ситуацію щодо ліквідації пожежі станом на 21 годину 11 червня.

“Я доручаю МВС України притягти до кримінальної відповідальності людей, які винні у тому, що ця надзвичайна ситуація виникла. І в першу чергу це директор нафтобази та інженер, а також ті, хто давав дозвіл на будівництво цієї нафтобази”, - зазначив Прем’єр-міністр України.

Він також запевнив, що Уряд України гарантовано надасть грошову допомогу родинам загиблих та постраждалих.

За словами Олександра Турчинова, під час ліквідації пожежі на нафтобазі рятувальники ДСНС продемонстрували мужність у боротьбі з вогнем і зробили все можливе, аби локалізувати пожежу, навіть ціною власного життя  (під час пожежі загинуло троє вогнеборців).

“Надзвичайна ситуація у Київській області підняла чимало проблемних питань. Зокрема сусідства військових баз з нафтобазами. Саме тому відповідні органи влади повинні провести перевірку всіх військових арсеналів на предмет безпечного сусідства”, - зазначив Олександр Турчинов.

У свою чергу Голова ДСНС Микола Чечоткін доповів, що наразі продовжується горіння 3 резервуарів ємністю 900 куб. м. Ситуація знаходиться під контролем. Організовано роботу 3 оперативних дільниць: Постійно проводяться заміри повітря, води та визначення стану забрудненості атмосфери. Наразі всі показники в нормі, негативний вплив на екологічну ситуацію відсутній.

“Організовано відведення від пошкодженого резервуару дизельного пального з подачею пінних генераторів на захист. Силами Мобільного рятувального центру здійснено вивезення 13 кисневих та 2 газових балонів для недопущення їх вибуху. Ми й надалі продовжуємо працювати у цілодобовому режимі”, - зазначив Микола Чечоткін.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua