Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідає Ригу для першої в історії спільної зустрічі Глав Урядів Балтії та України
середа, 4 листопада 2015, 17:17

5 – 6 листопада Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк відвідає Латвійську Республіку з робочим візитом на запрошення своєї латвійської колеги Лаймдоти Страуюма.

У рамках візиту відбудеться перша в зовнішньополітичній практиці спільна зустріч керівників урядів України і Балтійських держав - Прем’єр-міністрів Арсенія Яценюка, Лаймдоти Страуюма (Латвія), Альгірдаса Буткявічюса (Литва) та Тааві Рийваса (Естонія). Новий формат діалогу має на меті зміцнити й розширити стратегічну балто-українську взаємодію. Передбачається, що переговори керівників урядів будуть зосереджені на питаннях підтримки процесу мирного врегулювання в регіоні, солідарності й спільній протидії російській агресії проти нашої держави і фундаментальних принципів міжнародного співжиття. Також обговорюватимуться питання розвитку політичного, економічного і гуманітарного співробітництва, практичної допомоги у справах реформ в Україні та європейської інтеграції.

У Ризі окремо відбудуться переговори Арсенія Яценюка з Главою латвійського Уряду Лаймдотою Страуюмою, присвячені актуальним завданням двосторонньої співпраці та внутрішньодержавних перетворень. Ця тематика також буде в центрі уваги зустрічей Прем’єр-міністра України з Президентом Латвії Раймондсом Вейонісом та спікером Саейму (парламенту) Інарою Мурнієце.

Програма візиту Арсенія Яценюка передбачає зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, відвідання центру НАТО із стратегічних комунікацій та відомої Ризької української школи.

Прем’єр-міністр України візьме участь у 10-й ювілейній Ризькій конференції – авторитетного міжнародного форуму, цьогоріч присвяченого темі геоекономіки.

Історичною подією в рамках візиту стане спільне відкриття прем’єр-міністрами України і Латвії пам’ятника Тарасові Шевченку в Ризі.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua