Прем’єр-міністр: Україна більше не залежить від Росії ні по газу, ні по економіці, ні по політиці (відео)
неділя, 21 лютого 2016, 18:41

«Україна стала насправді незалежною державою. Раніше ми були фактично під зовнішнім управлінням РФ. Сьогодні Україна – це незалежна і суверенна країна. Це держава, яка бореться проти російської військової агресії. Це країна вільних громадян, громадян, які перемогли на Революції Гідності. Сьогодні Україна – це гідна держава», - Арсеній Яценюк розповів про фундаментальні зміни, які пройшли в Україні за останніх 24 місяці, у «10 хвилинах» у неділю, 21 лютого.

Прем’єр-міністр зазначив, що в кожній українській сім'ї обговорюються питання: що змінилося за два роки; навіщо був Майдан; чи дійсно ми досягли того, чого хотіли? «Буду з вами відвертий. Звичайно, що ми не досягнули всього того, чого хотіли і на що сподівався український народ. І тут є частина моєї провини, яку я визнаю», - сказав Арсеній Яценюк.

«Але вдумайтесь у те, які фундаментальні зміни пройшли в Україні за останніх 24 місяці, - додав він. - Україна стала насправді незалежною державою. Раніше ми були фактично під зовнішнім управлінням Російської Федерації. Сьогодні Україна – це незалежна і суверенна країна. Сьогодні Україна – це держава, яка бореться проти російської військової агресії. Сьогодні Україна – це країна вільних громадян, громадян, які перемогли на Революції Гідності. Сьогодні Україна – це гідна держава».

«Ми не залежимо від Росії ні по газу, ні по економіці, ні по політиці», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Крім того, за останні два роки в Україні з'явилася нова політична система. «Дуже багато нових молодих людей стали членами Парламенту і стали членами Кабінету Міністрів України і в цілому державної влади», - наголосив Глава Уряду.

За словами Арсенія Яценюка, наразі «не вистачає політичної зрілості. Але на це необхідний час. Так само, як і дитина потребує часу для того, щоб вона стала зрілою особистістю, так само і політики, і політична система потребують відповідного часу і впливу суспільства на кожного політичного діяча».

«Чесність, прозорість і гідність – це те, що потрібно в цілому для української політичної системи», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Уряду вдалося розрушити систему узурпації влади, «де тільки один, його сім'я і оточення управляли всім. Ми пішли по шляху передачі повноважень від центральної влади на місцях. І цей процес називається децентралізація. Ми передали туди повноваження, ми передали на місця кошти, ми передали на місця безпосередньо відповідальність перед громадянами країни в своєму місті, селі і містечку».

Арсеній Яценюк нагадав, що наша революція називалася Революція Гідності: «А гідність – це повага до кожного громадянина».

«Згадайте «Беркут» і згадайте радянську міліцію, яка знущалась над правами і свободами кожної людини. Ми створили нову поліцію з новими молодими яскравими людьми, які знають, що таке служити українській державі, які знають, що їхній основний обов’язок – це захищати кожного з вас. І цей процес розпочався в Києві, але зараз він іде так само до кожного вашого міста і містечка, щоб ви відчули, що ви під захистом нової української поліції», - зазначив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив також, що українська армія, якої не було, яка умисно знищувалася, - з'явилася: «Сьогодні про українську армію говорять в усьому світі, тому що це та армія, яка воює проти російської військової агресії. І це заслуга кожного громадянина країни, який підтримував армію хто коштами, хто волонтерською допомогою, хто тим, що відправляв свого члена родини, свого члена сім'ї на фронт воювати за країну».

«Україна, яка раніше в світових засобах масової інформації була як частина колишнього Радянського Союзу, сьогодні для всього цивілізованого світу стала незалежна і суверенна держава, європейська держава, яку ми разом спільно будуємо», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua