Президент Байден чітко став на бік України - Арсеній Яценюк (відео)
середа, 16 червня 2021, 22:36

Президент США Джозеф Байден на своїй прес-конференції чітко визначив, що Сполучені Штати підтримують територіальну цілісність України. Президент Байден чітко став на бік України, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі каналу «Україна 24» після завершення переговорів президента США та президента Росії.

«Зараз вже завдання української влади, щоб не дати жодної можливості для наших союзників сказати, що Україна щось не виконує», - додав він.

Стосовно прес-конференції Путіна, Арсеній Яценюк зазначив: «Там взагалі нічого нового. Тобто, це така КДБшна прес-конференція».

Путін, додав Арсеній Яценюк, сказав, що питання НАТО під час перемовин було обговорено побіжно: «Це означає, що Байден підняв питання НАТО. Це означає, що Байден фактично підтвердив те, що було прийнято на саміті Альянсу. А на саміті НАТО була повторена та мова, яка була визначена нашими партнерами в 2008 році щодо членства України в НАТО і щодо надання Плану дій щодо членства».

Президент США Байден, на думку Арсенія Яценюка, у ході прес-конференції виявив «певну великодушність - тільки з однією метою: почекати 6 чи 12 місяців, як він сказав, на те, чого очікувати від Росії».

«Я скажу, чого очікувати від Росії. Ніколи нічого хорошого від Путіна і путінської Росії очікувати не можна. І Сполучені Штати вкотре в цьому пересвідчаться», - наголосив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк наголосив, що українська сторона має зберігати дипломатичний тон у спілкуванні з союзниками: «Не треба запитувати Байдена, чому ми не вступили до НАТО. Треба запитувати свого прем’єр-міністра, свій уряд і свою владу, чому реформи в країні не просуваються так швидко, щоби весь західний світ аплодував цим реформам і сказав: Україна повинна бути і членом НАТО, і членом Європейського Союзу».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua