Президент досі не підписав указ про День вшанування пам`яті Героїв, які загинули внаслідок російської агресії, – Андрій Тетерук (відео)
четвер, 17 січня 2019, 12:53

Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук від імені фракції закликав Президента підписати указ про День вшанування пам`яті Героїв, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

"Я дуже хочу, щоб 2019-й рік увійшов в історію як рік, коли ми на державному рівні вшановуватимемо пам’ять тих, хто віддав життя в боротьбі за Україну, особливо в російсько-українському конфлікті", – зазначив Тетерук.

За його словами, щоб зробити це на офіційному рівні, ще в 2016 році групою депутатів було підготовлено постанову Верховної Ради про встановлення такої дати.

"Але ми вирішили, що найбільш правильним у юридичному контексті буде, якщо з’явиться відповідний указ Президента", – наголосив представник "Народного фронту".

"З Президентом було погоджено всі тонкощі, деталі та текст указу. На жаль, по сьогодні цього указу немає. Невизначеність у цьому питанні не може продовжуватись нескінченно. Через це на останньому засіданні фракції "Народний фронт" одноголосно було прийнято рішення звернутись до Президента, аби він підписав відповідний указ і було встановлено День вшанування пам`яті Героїв, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", – резюмував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua