Президент має переконати депутатів конфіскувати вкрадене Януковичем, - Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 7 липня 2016, 15:40

Ухвалення парламентом законопроекту про спецконфіскацію №4890 є єдиним шляхом повернути українському народу гроші, вкрадені Януковичем.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

"Сьогодні члени коаліції блокували парламентську трибуну виключно з вимогою повернення вкрадених Януковичем грошей назад до Державного бюджету України. Йдеться про майже 50 млрд гривень", - сказала вона.

Тетяна Чорновол повідомила, що сума, яка зараз перебуває на Єдиному державному казначейському рахунку, наближається до нуля.

У той же час вона продемонструвала журналістам довідку з Ощадбанку, в якій йдеться про те, що лише в цьому банку арештовано грошей Януковича та його поплічників на загальну суму $1,248 млрд готівкою та в облігаціях.

"З них 430 млн доларів США – готівкою, а ще 618 млн – в облігаціях, але вони будуть погашені до кінця 2016 року, тобто знову перейдуть у готівку. Це абсолютно живі, реальні гроші", - сказала вона.

Чорновол також додала, що держава ще й змушена нараховувати відсотки по цих облігаціях.

"У законопроекті №4890 йдеться про конфіскацію саме цих коштів та їх повернення до Державного бюджету", - наголосила народний депутат, додавши, що конфіскація стосується лише Януковича і його оточення.

"Всі ці речі за своїм статусом мала б говорити не я, а високопосадовці, але вони не роблять цього, а перекладають цей обов’язок на простих депутатів – членів коаліції. І про те, що немає іншого шляху повернути ці кошти до бюджету, окрім ухвалення цього закону, мав би говорити з парламентської трибуни Генеральний прокурор Юрій Луценко. Жодних інших правових механізмів немає", - зазначила Тетяна Чорновол.

"Я звертаюся до Президента, чия фракція входить до коаліції, – прийти у Верховну Раду, заявити про велику державну вагу цього питання", - резюмувала представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua