Президент має переконати власну фракцію голосувати за спецконфіскацію коштів Януковича, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 11:15

Фракція "Народний фронт" наполягає на внесенні до порядку денного Верховної Ради законопроекту про спецконфіскацію коштів Януковича і звертається до Президента Петра Порошенка з проханням переконати ту частину своєї фракції, яка відмовляється за нього голосувати.

На цьому наголосив керівник фракції Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

"В бюджеті 2017 року ці гроші вже закладені в дохідну частину, але хочу нагадати, що відсутність конфіскації означає нереальність бюджету, відсутність справедливості. Президент повинен переконати свою фракцію голосувати. Вся повнота виконавчої влади в руках Президента. І для фінансування видатків виконавчої влади цей закон повинен бути прийнятий", - підкреслив Бурбак.

Він також відзначив, що законопроект про механізм спецконфіскації №5142 був розроблений спільною групою депутатів і Мін’юсту та внесений Кабміном. Він схвалений міжнародними експертами і відповідає міжнародним стандартам.

"Фракція "Народний фронт" наполягає на внесенні законопроекту про спецконфіскацію до порядку денного і звертається до депутатів подумати про українців, а не про Януковича і підтримати цей законопроект. Його підтримують і Президент, і Прем’єр-міністр", - наголосив керівник фракції.

Він так нагадав, що депутатами "Народного фронту" розроблено законопроект №5088, яким конфісковані активи планується спрямувати у такій пропорції: 50% на оборону і нацбезпеку, а це близько 18,5 мільярдів гривень, а інші 50% - на допомогу пенсіонерам з мінімальною пенсією та бюджетникам.

У разі ухвалення законопроекту про спецконфіскацію понад 9 мільйонів пенсіонерів отримають допомогу у розмірі 1130 гривень, а більше 3 мільйонів педагогів та медиків - допомогу в розмірі 1400 гривень.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua